* Народна библиотека - "Симеон Пишчевић" * Петра Koчића 1 - Шид *  тел: 022 712495  *   

Средства за Библиотеку од Министарства правде

Потписивање уговора

Дана 25. августа 2023. године, одржано је свечано уручење уговора о додели средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења (опортунитет). Министарка правде, Маја Поповић уручила је уговоре за 180 пројеката од јавног интереса из области здравства, културе, просвете, социјалне заштите и хуманитарног рада, међу којима је и уговор са Народном библиотеком „Симеон Пишчевић“ Шид. Свечаност је уприличена у Дому Народне скупштине Републике Србије у Београду.

Средства за Библиотеку од Министарства правде

У име Народне библиотеке „Симеон Пишчевић“ Шид, тројне уговоре о финансирању пројекта „Дигитализација и презентација књижне и некњижне грађе завичајне збирке Народне библиотеке „Симеон Пишчевић“, потписали су Славица Варничић, директор библиотеке и Тихомир Стаменковић, председник Скупштине општине Шид. Овим средствима биће омогућена куповина уређаја за скенирање књижне и некњижне грађе, као и за презентацију исте помоћу новог и модерног „interactive touch screen“ монитора. На овом конкурсу, поред Библиотеке, средства су додељена и Предшколској установи „Јелица Станивуковић“ Шиља из Шида, у чије име је уговоре потписала Свјетлана Смолић, директор.

Средства за Библиотеку од Министарства правде

Министарка је нагласила да је Комисија за доделу средстава имала веома одговоран задатак, да расподели пола милијарде динара оним корисницима којима је ова подршка била најпотребнија. Честитајући свим корисницима додељених средстава прикупљених по основу опортунитета, министарка Поповић је изразила наду да ће се тиме значајно допринети подизању квалитета услуга које пружају и обезбедити што бољи услови за живот грађана Републике Србије.

Средства за Библиотеку од Министарства правде

Свечаном уручењу уговора присуствовали су председник Комисије за доделу средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења Дејан Царевић, државна секретарка у Министарству просвете Маријана Дукић Мијатовић, државна секретарка у Министарству здравља проф. др Весна Туркулов, помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Славица Јелача и помоћник министарке правде Владимир Винш.

 

  • Created on .

 
© 2012 Народна библиотека - Симеон Пишчевић - Шид. Сва права задржана.

Поставио и одржава Шидски портал™ sidski-portal