* Народна библиотека - "Симеон Пишчевић" * Петра Koчића 1 - Шид *  тел: 022 712495  *   

Пројекат „Летња школа“

У оквиру пројекта „Летња школа“, посетили су нас ученици Основне школе „Бранко Радичевић“ из Шида, са својим менторима Александром Боројевић и Миром Продић.

Пројекат „Летња школа“

Циљ летње школе је да током распуста афирмише ученике на дружење, опуштање и разоноду, али и јачање свести о неопходности улагања у себе чак и ван обавезне наставе. При реализацији овог циља, група ученика са својим менторима одредила је да једно од посећених места буде и библиотека, где су ученици чули нешто више о самој установи и њеној традицији, али и о великану по коме библиотека носи име, Симеону Пишчевићу.

Пројекат „Летња школа“

О поступку издавања књига, о садржини и капацитету одељења говорила је књижничарка са одраслог одељења Наташа Станковић, са којом су касније и обишли просторије библиотеке. О историјату установе, Симеону Пишчевићу и Cobiss платформи говорила је Јована Бакајлић, библиотекар завичајне збирке. По завршетку дружења, ђаци су изабрали штиво које им највише одговара, како би се још мало опустили пред полазак у школу. Овакве посете су нам увек драге, стога позивамо ђаке, предшколце и млађе вртићке групе да нас посете и да нам се придруже.

 

  • Created on .

 
© 2012 Народна библиотека - Симеон Пишчевић - Шид. Сва права задржана.

Поставио и одржава Шидски портал™ sidski-portal