* Народна библиотека - "Симеон Пишчевић" * Петра Koчића 1 - Шид *  тел: 022 712495  *   

66. ЗМАЈЕВЕ ДЕЧЈЕ ИГРЕ

Велика част нам је припала и ове године, где смо учешћем на 66. по реду Змајевим дечјим играма, представили наш град Шид и нашу Библиотеку промоцијом две књиге за децу, „Књига која је чувала тајну“ аутора Петра Терека и „Мирис медењака“ ауторке Наташе Крижанић. Били смо гости Градске библиотеке у Новом Саду, где нас је на дечијем одељењу срдачно угостила Катарина Новаковић.

66. ЗМАЈЕВЕ ДЕЧЈЕ ИГРЕ

Слоган „Свака звезда нађе свога пута“ красио је овогодишњи фестивал стваралаштва, весеља и игре, ком се радују сва деца на овим просторима а и шире, а ком смо допринели седмог јуна, трећег дана фестивала. Поменуте промоције одржале су Славица Варничић, директор библиотеке, Гоца Арсеновић, књижничар дечијег одељења и Јована Бакајлић, библиотекар завичајне збирке, заједно са нашим ауторима завичајцима. Наши најмлађи корисници, помоћници а уједно и сарадници током јучерашње промоције били су Теодора Ристић ученица трећег разреда ОШ „Филип Вишњић“ Вишњићево и Никола Крижанић ученик петог разреда ОШ „Сремски фронт“ из Шида.

66. ЗМАЈЕВЕ ДЕЧЈЕ ИГРЕ

66. ЗМАЈЕВЕ ДЕЧЈЕ ИГРЕ

Промоцију „“Мирис медењака“ с пажњом су слушали малишани из ПУ „Радосно детињство“ вртић „Веверица“ и малишани из вртића „Љубав, вера, нада“ са васпитачицама Маријом Божић и Зорицом Трнинић и чланови дневног боравка МНРО Новог Сада. Ђаци другог разреда ОШ „Светозар Марковић Тоза“ из Новог Сада са учитељицом Биљаном Бошњаковић, присуствовали су промоцији књиге „Књига која је чувала тајну“, те на нашу радост, са безброј питања знатно продужили ток дивне промоције.

66. ЗМАЈЕВЕ ДЕЧЈЕ ИГРЕ

Традиционално дружење Змајеваца одржано је након свих програма у седишту Змајевих дечјих игара, где нас је дочекала Душица Маринковић, увек радо виђен, ведар и гостољубив домаћин.

66. ЗМАЈЕВЕ ДЕЧЈЕ ИГРЕ

 

  • Created on .

 
© 2012 Народна библиотека - Симеон Пишчевић - Шид. Сва права задржана.

Поставио и одржава Шидски портал™ sidski-portal