* Народна библиотека - "Симеон Пишчевић" * Петра Koчића 1 - Шид *  тел: 022 712495  *   

Дечја недеља

Дечја недеља

Библиотека је и ове године имала ту част да је првог дана Дечје недеље посете представници „Змајевих дечјих игара“ и чланови Креативног студија „Чаролија“ из Новог Сада.

Дечја недеља

Наши посетиоци су заједно са разредима III-1 ОШ „Бранко Радичевић“ , III-2 ОШ „Сремски Фронт“ из Шида и учитељицама Алксандром Клисурић и Миљаном Аришић, весело закорачили у Дечју недељу уз „Насмејани свет“, поетско-музички програм посвећен обележавању 90 година од рођења Мирослава Антића. У холу Библиотеке приређена је изложба „Шапни тако три пута...“, уз разговор о словенским бајкама, заступљеним у збирци бајки словенских народа „Змајевих дечјих игара“, а након тога, ђаци првог разреда Основне школе „Бранко Радичевић“ из Шида са својом учитељицом Сањом Степанчевић имали су час креативне радионице коју је за њих припремила Душица Мариновић.

Дечја недеља

Другог дана дечје недеље, запослени Библиотеке били су гости Основне школе ,,Вук Караџић“ у Адашевцима. Гоца Арсеновић, књижничар на дечјем одељењу, била је предавач на часу изборног предмета- Филозофија, где је тема била „Занимање-библиотекар“. Час је одржан ученицима седмог и осмог разреда ове школе уз присуство наставнице српског језика и књижевности Цвије Николић, која је уједно била и организатор овог сусрета као и разредни старешина осмог разреда. Ученици су слушали о послу библиотекара, свим његовим предностима, погодностима и обавезама. Истог дана, угостили су нас и ђаци првог разреда ове школе са својом учитељицом Љиљом Милутиновић, ради поделе чланских картица Библиотеке.

Дечја недеља

Остатак Дечије недеље провели смо у друштву ученика првих разреда Основне школе „Сремски фронт“ и Основне школе „Бранко Радичевић“ из Шида.

 

  • Created on .

 
© 2012 Народна библиотека - Симеон Пишчевић - Шид. Сва права задржана.

Поставио и одржава Шидски портал™ sidski-portal