* Народна библиотека - "Симеон Пишчевић" * Петра Koчића 1 - Шид *  тел: 022 712495  *   

Пројекат: Игра, реч и слика

Пројекат: Игра, реч и слика

Пројекат „Игра, реч и слика“ се реализује кроз серију бесплатних радионица уметничке игре, креативног писања и сликања која је намењена првенствено деци из осетљивих друштвених група у основном и средњем образовању. Радионице се реализују на Институту за уметничку игру у Београду, а ове године партнер у реализацији пројекта је Kултурно образовни центар Шид. Пројекат је подржан од стране Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог и Факултета за инжењерски менаџмент.

Пројекат: Игра, реч и слика

Дана, 8. јуна, имали смо ту част да радионицу креативног писања у нашој Библиотеци одржи Проф. Др Миомир Петровић, писац, приповедач, драматург и теоретичар уметности. Миомир Петровић био је главни драматург позоришта Атеље 212 у Београду (1996–1999), заменик директора драме Народног позоришта у Београду (2001–2002), драматург Народног позоришта у Београду (до 2004). Редовни је професор на предметима Естетика, Теорија савремене уметности и Историја сценских уметности на Институту за уметничку игру у Београду и предмета Creative Writing i Screen Culture na Higher College of Techology (UAE) (2019–2021).

Циљ овог пројекта је да се омогући учешће деце из осетљивих друштвених група која у својој заједници немају иста права и слободу тако што ће се промовисати могућност слободног изражавања у области уметности и посебно радити на охрабривању и јачању самопоуздања највише полазница.

Поред одржане радионице са децом „креативно писање“, програм су одржали и професори са дугогодишњим радним искуством у својој области: Огњен Вучинић, који је одржао радионицу „Савремени плес“ у Културно образовном центру у Шиду и Проф. др Снежана Арнаутовић Стјепановић која је одржала радионицу „Сликарство“ у Галерији слика „Сава Шумановић“ у Шиду.

  • Created on .

 
© 2012 Народна библиотека - Симеон Пишчевић - Шид. Сва права задржана.

Поставио и одржава Шидски портал™ sidski-portal