* Народна библиотека - "Симеон Пишчевић" * Петра Koчића 1 - Шид *  тел: 022 712495  *   

КЛИКОМ ДО ЗАВИЧАЈА

Позив на учешће у креирању дечје изложбе: „КЛИКОМ ДО ЗАВИЧАЈА“

КЛИКОМ ДО ЗАВИЧАЈА

„Запамћени доживљаји из детињства и младости светиња су која се ни са чим не може поредити. Успомене на мајку и оца, на обичаје, језик, културу, на одрастање, свако од нас чува како се не би изгубио, а детиња слика родног места, уздигнута у домен архетипског симбола, најискренија је перцепција и образац за цео живот.“

Чланак о завичају који је прошле године објављен у дневном листу „Политика“ под насловом „Завичај, мера за све“, верно је описао његову улогу у најранијем детињству, те се лепо уклапа и у тему којом желимо да младе генерације приближимо размишљању о завичају, о његовом значају за одрастање и будућност која следи.

Том приликом, позивамо све заинтересоване ученике првих разреда ОШ са територије општине Шид, да и ове године учествују у креирању изложбе под насловом: „Кликом до завичаја“.

Искористимо могућност дружења и сарадње преко доступних друштвених мрежа и нових технологија. На Вама занимљив начин опишите своје родно место. Поделите са нама мотиве који вас подсећају на место у ком живите, било путем песме, цртежа или неке друге креативне идеје.
Више информација у приложеном Позиву.

 

  • Created on .

 
© 2012 Народна библиотека - Симеон Пишчевић - Шид. Сва права задржана.

Поставио и одржава Шидски портал™ sidski-portal