Skip to main content

ГОДИШЊА СКУПШТИНА ПОДРУЖНИЦЕ БИБЛИОТЕКАРА СРЕМА

Домаћин овогодишње скупштине Подружнице библиотекара Срема била је Народна библиотека „Др Ђорђе Натошевић“ из Инђије. Скупштина је одржана 24. маја у Пословно образовном центру TQ City у Инђији. Скупштином су председавале Бранислава Танасић, директорка инђијске библиотеке и Мирјана Делић, матичарка Градске библиотеке „Глигорије Возаровић“ из Сремске Митровице. Одазвали су се чланови из свих седам библиотека које чине Подружницу.

ГОДИШЊА СКУПШТИНА ПОДРУЖНИЦЕ БИБЛИОТЕКАРА СРЕМА

Традиционално, након поздрава домаћина уследило је предавање на тему струке „Ка дигиталној библиотеци“, које је одржао Мирко Марковић, библиотекар саветник, председник УО InternetClub, Љиг. Након исцрпног и инспиративног излагања, уследила је прва тачка дневног реда, а то је избор новог председника Подружнице, где је за председника изабрана је Бранислава Скоко, дипломирани библиотекар из Народне библиотеке "Доситеј Обрадовић" Стара Пазова, а одмах затим је извршена и замена делегата Слободана Кекића уместо ког је изабрана Милијана Дмитровић Торма из митровачке библиотеке.

ГОДИШЊА СКУПШТИНА ПОДРУЖНИЦЕ БИБЛИОТЕКАРА СРЕМА

Потом је уследило усвајање Правилника о додели награде „Доситеј Обрадовић“ и усвајање Извештаја о раду Подружнице библиотекара Срема, у склопу ког је библиотекарка Јована Бакајлић прочитала Извештај са претходне скупштине из 2023. године, када су Шиђани били домаћини.

ГОДИШЊА СКУПШТИНА ПОДРУЖНИЦЕ БИБЛИОТЕКАРА СРЕМА

Извештај о обележавању 40. година „Сусрета библиографа у спомен на др Георгија Михаиловића“ поднела је Весна Степановић из Народне библиотеке „Др Ђорђе Натошевић“ из Инђије, Извештај о 61. Сабору библиотекара Срема, поднела је Вера Новковић директорка Српске читаонице у Иригу, и за крај стручног дела програма, о новом 24. броју Годишњака библиотека Срема, говорила је Милијана Дмитровић Торма, главни и одговорни уредник.

ГОДИШЊА СКУПШТИНА ПОДРУЖНИЦЕ БИБЛИОТЕКАРА СРЕМА

Мирослав Бата Нинковић је био задужен за омиљени део програма „писац у подне“, те нам је своје стихове читао уз подршку Вере Новковић, која је истакла неке од фаворита из објављених збирки.

 

  • Датум креирања: .

 

 

 Народна библиотека Србије    Матица српска    Српска академија наука и уметности    Платформа COBISS